neděle 20. listopadu 2016

RECENZE #4 Knedlíček - Máš tělo? Obleč ho do plavek...

www.knihyomega.cz
Knedlíček
autor: Julie Murphy
orig. název: Dumplin
nakladatelství: Dobrovský s.r.o. z edice Knihy Omega

cbdb: 80%                     databazeknih: 87%


Nebojácná dívka Willowdean Dickson - „Dumplin", hvězdné texaské noci, cukroví a písně Dolly Parton si získají vaše srdce.
"Dumplin" má nadváhu a nejbezpečněji se cítí doma, i když je přemlouvána svou matkou, bývalou královnou krásy, aby začala žít. Její myšlenky se ubírají jediným směrem, obléct si na sebe bikiny, tak jako její nejlepší kamarádka, krásná Ellen. Will začne pracoval v Harpy’s, místním fast foodu. Zde potká studenta Boa, bývalého skvělého atleta. Není žádným překvapením, že jí Bo přitahuje. Ale je velmi překvapena, když zjistí, že je to vzájemné.Ale namísto, aby si užívala vztahu s Boem, Will začne o sobě pochybovat. Podnikne nejděsivější věc, kterou si můžete představit: přihlásí se do soutěže Miss Blue Bonnet Pageant a spolu s několika podobnými dívkami touží dokázat světu, že i děvčata se silnější postavou mají právo být vidět, stejně jako každá hubená holka. Tím šokuje celé Clover City – a možná nejvíc sebe sama. 

úterý 15. listopadu 2016

Rozbalovačka #1


Juchůů, sláva a hip hip hůrá. Mám tady svoje historicky dvakrát poprvé. Dneska je na řadě moje první rozbalovačka a zároveň můj první recenzní výtisk. Mám z toho vážně velkou radost, protože jsem si nemyslela, že to půjde tak rychle. 


Blog mám teprve chvíli a moc jsem si přála abych mohla mít možnost dostat alespoň jeden recenzní výtisk a bylo mi celkem jedno, jaká to bude knížka.:-D .. 




neděle 6. listopadu 2016

Něco za něco aneb knižní výměna vol. 1

Po dlouhém přemýšlení, dumání a skládání si pro a proti jsem došla k rozhodnutí, které pro mě nebylo zrovna nejlehčí. Celý týden jsem chodila kolem své knihovny a koukala se na knížky, které jsem od začátku své čtecí mánie přečetla....Musím přiznat, že je to krásný pohled..:-)..

Nicméně jsem si řekla, co s přečtenými knížkami?...Je na ně sice pěkný pohled, ale mohla bych je s také s někým vyměnit. S někým, kdo by chtěl knížku co mám a má doma něco, co už má přečteno a já bych si to ráda přečetla také..:-) 

úterý 1. listopadu 2016

Měsíční přehled #1 Co jsem přečetla za říjen 2016...

Tak a je tady první článek mé nové rubriky.....Je to měsíční přehled za celý minulý měsíc, co jsem vlastně přečetla. Snad to bude pro někoho z vás inspirace, co zařadit do vaší knihovničky na příští měsíc..:-) 


MĚSÍČNÍ PŘEHLED -  ŘÍJEN 2016


Počet knížek, které jsem přečetla: 3
Počet stránek: 1390